2014. december 8. 22:46
A Szolnok Városi Kollégium ötfős csapata - Szabó Gábor, Fórizs Ákos, Paulovics Péter, Koczka Tamás és Bajzáth Márton – országos harmadik helyezést ért el a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban megrendezett „Magyarország Nagy Háborúja” címet viselő középiskolás történelmi versenyen.
Hírforrás: Csirke, József
2014. december 3. 17:31
A Szolnok Városi Kollégium által szervezett pályázatos „aranyos” lengyelországi tanulmányúton sok új dolgot tanultam és rengeteg élménnyel lettem gazdagabb. A számtalan program közül számomra legkedvesebb a tutajozás volt Szlovákia és Lengyelország határfolyóján, a Dunajecen.
Hírforrás: Csirke, József
2014. november 20. 8:50
Ezt a tanévet nem hétköznapi módon kezdte meg a Szolnok Városi Kollégium Arany János Tehetséggondozó Program 12. évfolyamos csoportja, hiszen részt vehettünk egy német nyelvi kurzuson a budapesti Goethe Intézetben.
Hírforrás: Csirke József
2014. november 18. 17:59
Kedves diákunk, Pozsonyi Tamás öt év termékeny év után elballagott a Varga Katalin Gimnázium – Szolnok Városi Kollégium intézménypár által működtetett tehetséggondozó programból. Kicsit nehéz szívvel tette, nagyon jól érezte magát Szolnokon. Ma már a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója. Az alábbi írást juttatta el hozzánk.
rovat: Egyéb
Hírforrás: Csirke, József
2014. november 4. 20:46
Aranytoll 2014    14. alkalommal rendezzük meg a Révai Miklós Gimnáziumban az Aranytoll Helyesírási Versenyt.
Hírforrás: Erdős, László
2014. október 30. 12:17
A Kárpát-medencei és országos Édes Anyanyelvünk versenyen iskolánk tanulói Az Édes Anyanyelvünk nyelvhasználati versenyen évtizedek óta kimagaslóan sikeresen vesznek részt diákjaink. Ez a tanév különösen eredményesnek mondható, az iskolai verseny két győztese a megyei megmérettetésen is a legjobbnak bizonyult, így mindketten részt vehettek a nagyszabású, háromnapos országos versenyen Sátoraljaújhelyen.
rovat: Egyéb
Hírforrás: Csörszné Tar, Enikő
2014. október 21. 11:59
Újabb együttműködési megállapodást kötött a Szolnok Városi Kollégium. Szolnokról már évek óta utaznak pályaorientációs céllal is Egerbe a tehetséggondozó program kollégiumi csoportjai. Ezúttal az egri Eszterházy Károly Főiskola – dr. Liptai Kálmán rektor által képviselve – és a szolnoki kollégium – Brahmi Ilona intézményvezető képviseletében – kötött kétoldalú megállapodást.
rovat: Műhelymunka
Hírforrás: Csirke, József
2014. december 8. 19:10
Tizennegyedik  alkalommal rendeztük meg Győrött, a Révai Miklós Gimnáziumban hagyományos helyesírási versenyünket. A mostanra már sokak által megkedvelt versengés 2001-ben az „Aranytoll” nevet kapta.
Hírforrás: Erdős, László
2014. november 26. 13:18
Berekfürdőn, a Megbékélés Házában tréningezett a Szolnok Városi Kollégium végzős „aranyos” csoportja. A szegedi Nagyító Alapítvány szakembereivel a munka világát járták körül. Hogyan lehetünk felnőttként sikeresek? A pályaválasztás, a felnőtt lét felelősségteljes szerepe. Ezek voltak a tréning nagy kérdései.
rovat: Műhelymunka
Hírforrás: Csirke, József
2014. november 19. 16:17
Becse Ábris, az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium végzős „aranyos” diákja két éve kezdett el tudatosabban fotózni, az ehhez szükséges ismereteket édesapjától tanulva.
rovat: Egyéb
Hírforrás: Dusicza Erika
2014. november 17. 10:30
Megrendezésre került a III. Országos AJTP Sakk Kupa - Országos Rapid SakkversenyA verseny célja a sakk sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség az Arany János Tehetséggondozó Program diákjainak.
rovat: Sportverseny
Hírforrás: Csörszné Tar, Enikő
2014. október 30. 12:57
járt a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium diák és tanár küldöttsége a Comenius iskolák közötti együttműködés soron következő projekttalálkozóján – Narpes-ben, aminek a témája a zenei kompetenciák fejlesztése volt. Kis csapatunkat számos dolog foglakoztatta már indulás előtt is, de leginkább a finn oktatási rendszerbe való betekintés lehetősége, számos jó gyakorlat elsajátítása és tehetséges diákjaink bemutatkozása kötötte le figyelmünket.
rovat: Egyéb
Hírforrás: Csörszné Tar, Enikő
2014. október 21. 13:36
A Szolnok Városi Kollégium legújabb kis csapataként Zánkára indultunk a nyár vége felé. Akkor még csak nem is sejtettük mi vár ránk. Csupa-csupa idegen között vártuk, hogy mi is átélhessük, amit már sokan átéltek ... hogy együtt legyünk a nyár legjobb hetén azokkal, akikkel majd öt éven keresztül együtt fogunk élni.
rovat: Táborok
Hírforrás: Csirke, József
2014. október 20. 14:38
A Zrínyi Ilona Gimnáziumban immár hagyomány, hogy az Arany János Tehetséggondozó Programban második éve tanuló kilencedikes diákok megosztják szüleikkel, volt osztályfőnökeikkel, tanáraikkal az eddig elért eredményeiket, élményeiket egy családi nap keretében.
rovat: Egyéb
Hírforrás: Juhász Attila

 

Az Arany János Tehetséggondozó Program Tanulói pályázata a 2015/2016. tanévre vonatkozóan letölthető INNEN.

A pályázatok beadási határideje:

2014. december 11.

 

A Tanév rendje rendelet 2014/2015. az AJTP beiskolázási rendjével itt tölthető le:
A_TANÉV_RENDJE.PDF

A Programban részt vevő intézmények listája és elérhetőségei 

"A programról"

menüpontban találhatók meg.

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

1143 Budapest, Szobránc u. 6-8.
Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 49.
Tel./Fax: +36-1-235-7200 E-mail: ajp@ofi.hu

   


   

   

Rovatok
Hírfolyam
Nagyító Alapítvány